FANT

“Ontwerpen met een levensduur van meer dan een seizoen”

 

Locatie tijdens Stockdagen:

Wezenstraat 5

6811 CR Arnhem

 

Zie plattegrond nr. 10

 

Verkoopt tijdens Stockdagen:

Kleding

Woon accessoires

 

Contactgegevens:

Website: www.fant-projects.com

Email: info@fant-projects.com

Instagram: fant.projects

FANT is het label van stoffenfreak Cecile Bleyenberg. Cecile ontwierp jarenlang met goed gevolg voor Humanoid tot ze onweerstaanbare zin kreeg zichzelf opnieuw uit te vinden. Zo ontstond FANT-Projects, een eigengereid label dat wars is van de waan van de dag en zich richt op levensstukken; ontwerpen met een levensduur van meer dan een seizoen. 

FANT gaat terug naar de oorsprong. Er is geen kant en klare collectie. De stukken van FANT ontstaan, een voor een. Door te verzamelen, te onderzoeken, eigenhandig te maken en samen te werken krijgt de wereld van FANT vorm. Als trui, wandkleed, kussen of armband, in kleine producties gemaakt in Italië en Nederland, handgemaakte stukken, enig in hun soort of in samenwerking met bijvoorbeeld Martine Viergever. FANT-Projects maakt, met groot oog voor de kleine dingen, comfortabele, subtiele, zachte en ongekunstelde kledingstukken/interieurproducten met een ruw randje. En meer dan dat.    

Hoewel FANT middenin de wereld staat, ontstaan de ontwerpen van binnenuit. Het ervaren van schoonheid is niet voorbehouden aan het oog, dat van jezelf of de ander, maar behelst veel meer dan dat. Daarom maakt FANT geen sexy pakjes, maar viert liever tactiele feestjes. De stof, de huid, en de wisselwerking daartussen, dat zijn de uitgangspunten. Het lichaam is de drager van de herinnering. De huid het grootste zintuig. Wie FANT draagt, draagt zorg. Poëzie in een jasje. En verantwoordelijkheid. 

Er wordt gewerkt met dier- en mensvriendelijke materialen, plantaardige verf, restmateriaal, vintage vondsten, ecologische stoffen, liefde, en bovendien uitgegaan van het no-waste principe.