STUDIO LENNEKE WISPELWEY

“Poederkleurig porselein met geometrische patronen”

 

Locatie tijdens Stockdagen:

Klarendalseweg 442

6822 GV Arnhem

 

Zie plattegrond nr. 34

 

Verkoopt tijdens Stockdagen:

B-KEUS

Gelimiteerde series

Unieke stukken

Nieuwe collecties 

 

Contactgegevens:

Website: www.lennekewispelwey.nl 

Email: info@lennekewispelwey.nl

Facebook: StudioLennekeWispelwey

Instagram: StudioLennekeWispelwey

Ik ben (Studio) Lenneke Wispelwey, een product vormgever met een grote voorliefde voor porselein. Sinds 2008 run ik mijn eigen ontwerpstudio in Arnhem en ben sinds 2011 gevestigd in het creatieve Modekwartier. 

Mijn poederkleurige producten met wiskundige en geometrische patronen zijn het resultaat van een zeer low-tech manier van ontwerpen. Gebaseerd op kristal- en geperst glas dat mij in mijn grootmoeders keukenkast als kind zo fascineerde. Hierdoor hebben mijn ontwerpen complexe vormen maar ontstaan toch door een eenvoudige benadering van technieken en materialen. 

Ook herken je mijn werk door het gebruik van verschillende tinten binnen een kleur en het contrast tussen biscuit en geglazuurd porselein, hierdoor is elk product uniek.

In mijn ontwerp proces ontstaat er zelden 1 ontwerp, altijd een familie aan producten, hier kan ik mijn verhaal beter in kwijt. Deze verhalen mag ik sinds 2014 ook vertellen door middel van het vormgeven van tentoonstellingen voor musea en in fotografie styling. 

Fotografie: Masha Matijevic